De VRAAG van de klant

De klant wilde een sfeervolle villa laten bouwen, waarbij veel aandacht was voor het maximaliseren van het uitzicht op de Nieuwkoopse plassen.

Locatie: Nieuwkoop, Zuid-Holland

Omschrijving PROJECT

Aan de Nieuwkoopse plassen hebben we deze villa mogen ontwerpen.

De uiteindelijke vorm van de villa is ontstaan door 2 driehoekige vormen samen te laten smelten. Dit zorgt voor een unieke uitstraling, waarbij ook is gelet op het gebruik van verschillende materialen.

Aan de plaszijde is er gekozen voor het plaatsen van veel glas. Hierbij is gebruikt gemaakt van de zogeheten glashoeken. Zo is er een maximaal uitzicht gecreëerd. De houten gevelbekleding geeft het geheel een aangename sfeervolle en warme uitstraling, zeker ook in combinatie met het witte stucwerk.

Aan de plaszijde is over de volle breedte van de woning een overkapping gerealiseerd met een lamellendak. Deze is ook verstelbaar, zodat je in de zon kan zitten, maar op erg warme dagen ook voor schaduw kunt zorgen.

De tuin vormt de sfeervolle overgang van water naar woning. Ook dit nemen wij in onze architectuur op, samen met onze contacten met wie we samenwerken.

Villa P1+
Villa M1+