DeĀ VRAAG van de klant

Bij deze villa mochten we extra aandacht besteden aan de te gebruiken materialen. Daarnaast moest de focus liggen op de verbinding met de Reeuwijkse plassen en het natuurleven op het water.

Locatie: Reeuwijk, Zuid-Holland

Omschrijving PROJECT

De prachtige villa is gelegen aan de Reeuwijkse plassen.

Dit keer zijn we niet gegaan voor de klassieke uitstraling, maar juist voor een tegenstelling in materialen. Zo heeft de woning geen rieten dak, maar is deze grotendeels voorzien van een zinken gevel en dakbekleding. Dit heeft een heel speciaal effect. Door de weerspiegeling neemt het dak namelijk de kleur aan van de luchten.

In detail hebben we de woning zo ontworpen dat elk kozijn of opening past in het stramien van de panelen. Dit is een kenmerk in onze uitgangspunten. De details maken het verschil. Zo is er ook voor gekozen om de grote glaspuien te kunnen blinderen. Zo is de nodige privacy ook meteen goed gewaarborgd. De glaspuien op de verdieping zijn voorzien van horizontaal beweegbare lamellen.

Met een ligging aan de plassen is er natuurlijk gebruik gemaakt van zoveel mogelijk glas. Dit zorgt voor een fenomenaal uitzicht, Zo ervaar je de plas en het natuurleven als geen ander. De overkapping biedt beschutting doordat we ook hierin een schuifpui hebben gemaakt van glas. Hierdoor kun je buiten zitten en toch uit de wind en zon. Eigenlijk een verlengde van je woonkamer dus.

Villa V1+
Villa P1+