De VRAAG van de klant

De klant wilde graag naast hun woning een extra onderkomen voor gasten laten bouwen. Daarnaast was het een wens om in dit guest-house ook een wellnessruimte te creëren. Dit alles in een modern ontwerp.

Locatie: Reeuwijk, Zuid-Holland

Omschrijving PROJECT

Bij Studio Ron van Leent zijn we aan de slag gegaan met deze vraag. De woning die we hebben kunnen realiseren heeft aan de straatzijde een wat geslotener karakter. Als we naar de achterzijde van de woning kijken is dit totaal anders. Er is veel gebruik gemaakt van glas en hier opent zich een magnifiek uitzicht over de Reeuwijkse plassen.

Bijzonder is de sauna die zich met veel glas bevindt aan de plas zijde. Geen benauwd hok, maar tijdens je wellness routine genieten van het uitzicht, zodat je helemaal tot rust kan komen na een hectische dag.

De woonkamer en keuken hebben wat geringe afmetingen maar door de toepassing van veel glas geeft het toch een heel ruimtelijk gevoel. De slaapkamer is gesitueerd op de verdieping. Ook vanuit je bed ontwaak je met een prachtig uitzicht op een plas die elke dag weer een andere aanblik geeft.

De uitdrukkelijke wens was om het geheel in een modern jasje te steken. Primaire volumes zijn aaneengeschakeld tot de hoofdvorm. De kleuren fris wit en aan de straatzijde juist ingetogen. Het dak is uitgevoerd in het zo kenmerkende riet in zijn omgeving.

Villa VO+